Skip to main content
Til toppen
Veien til et perfekt skjegg

VEIEN TIL ET PERFEKT SKJEGG

Vask og pleie

Det første man bør tenke på, er å bruke shampoo som gir masse fuktighet og pleie til skjegg og hud, og deretter en god conditioner. Mine favoritter er Essential shampoo & Conditioner fra 1922 by J.M. Keune for daglig pleie av skjegget. La gjerne conditioneren virke noen minutter mens du dusjer resten av kroppen. Skyll godt og ikke bruk for varmt vann da dette er med på å tørke ut hud og skjegg.

Styling og forming av skjegg

Jeg anbefaler å føne skjegget etter vask for å få skjegget mykere og blankere. Det hjelper også mot tørr hud, da det ikke er for gunstig å gå med våt hud for lenge som gjør at huden blir fortere blir øm og tørr. Start med noen dråper god skjeggolje og massèr godt inn i hud og skjegg. Påfør litt barberkrem i kantene og deretter bruk kniv eller høvel, helst med 1 blad, for å lage fine og rene kanter på skjegget. Dette gjør at skjegget ser mer ryddig ut. Skyll godt med vann og påfør litt skjeggbalm. Føn gjerne med en rundbørste med naturbust for ekstra skånsomhet. 


Produkttips!

Essential Shampoo

Denne sjampoen er så skånsom at du kan bruke den hver dag til å vaske og fukte hår, kropp og skjegg. Beriket med Kreatin og bambus ekstrakter. 

Essential Conditioner

En perfekt oppfølging til din sjampo. Inneholder Kreatin som styrker håret ditt. Flokeløsende og fukter hår og skjegg. Kan brukes hver dag.

Shampoo Stick

Denne er en favoritt når jeg er på trening eller ute å reiser. Bruker den til skjegg å hår. Passer perfekt i toalettmappen.

Beard Oil

For forming og styling av skjegg. Shea butter gir fuktighet og mykgjør. Beewoks holder formen på plass. 

Beard Balm

For forming og styling av skjegg. Shea butter gir fuktighet og mykgjør. Beewoks holder formen på plass.

Original Pomade

Pomade er et produkt som vi har glemt litt bort, men den er super for å forme å holde frisyren på plass. Den gir en lett glans og god holdbarhet gjennom dagen.

Premier Paste

En fantastisk paste med matt finnish for håret, denne holder meget godt på frisyren og er en favoritt blant mange.

Proshave kniv

Rå kniv fra Takai. 

Rundbørste

Føn gjerne skjegget med en rundbørste med naturbust for ekstra skånsomhet. 

Eau De Toilette

Det skader aldri å sette prikken over ien med en lett sprits av godlukt til slutt. Denne har en lett og maskulin duft som ikke tar helt over.    

Lenker
Min side