Skip to main content
Til toppen

Keune So Pure

Bærekraft på Keune sin måte

Hos Keune, har vi et mål om å bli bedre mennesker som lager bedre produkter. Men som en familieeid bedrift, så har vi et enda større ansvar: å etterlate verden som en bedre plass for generasjonene som kommer. Derfor jobber vi hardt hver eneste dag mot våre veldig ambisiøse bærekraftmål, og dette er bare begynnelsen.

 

10 bærekraftmål

Ansvarlighet starter med synlighet. Det er grunnen til at vi har satt opp Keune Cares – en strategi som omfatter 10 bærekraftmål. Ved å jobbe mot de, så håper vi å bidra til en mer bærekraftig verden der alle trives. Hva er de eksakte målene? 

 1. TESTER IKKE PÅ DYR
  Vi tester ALDRI på dyr!
 2. VELFERD
  Vi investerer i våre ansattes lykke.
 3. SAMFUNN
  Vi hjelper samfunn med en bærekraftig vekst.
 4. VEKST
  Vi promoterer synlighet og bærekraftig vekst gjennom hele forsyningskjeden.
 5. REDUSERE KARBON
  Vi vil ha kuttet halvparten av vårt karbonavtrykk (omfang 1+2) innen 2030.
 6. GJENBRUKE VANN
  90% av vannet vi bruker på vår fabrikk vil enten være gjenbrukt eller resirkulert innen 2030.
 7. GJENBRUKE SØPPEL
  90% av vårt kontor og fabrikks avfall vil enten være gjenbrukt eller resirkulert innen 2030.
 8. BIOBASERT
  100% av våre nye forpakninger vil bli laget av resirkulert eller biobasert materiale innen 2030.
 9. RESIRKULERBART
  100% av våre forpakninger vil være resirkulerbare, gjenbrukbare og eller refillbare innen 2028.
 10. SPORBARE
  100% av de naturlige ingrediensene vi bruker i produkter og forpakninger vil være sporbare og/eller bærekraftige innen 2030. 

Because of our history as a family and a company, we’ve always thought in terms of generations. Looking ahead is in our DNA. So it only makes sense to work towards building a better future for whoever comes next. Not just for our company’s sake, but the planet’s sake.

Eelco Keune, CEO

Because of our history as a family and a company, we’ve always thought in terms of generations. Looking ahead is in our DNA. So it only makes sense to work towards building a better future for whoever comes next. Not just for our company’s sake, but the planet’s sake.

Eelco Keune, CEO

For ­mennesker, ­planeten og kommende ­generasjoner

Som et familieselskap, så er det vårt ansvar å etterlate verden som et bedre sted enn vi fant den. So Pure er vår vei for å bidra til en grønnere fremtid. Laget med kjærlighet for hår og planet. Utviklet med tro på at hvert steg i produktlinjen teller: fra produksjon til formler, transport og emballasje. Å være bærekraftig er ikke å totalforandre måten vi jobber på.

Det er å se på hva vi allerede gjør for så å gjøre det bedre. Møt So Pure, vår nye refillbare hårpleieserie. Vegansk, dyrevennlig og økovennlig*. Serien er skånsom mot håret, snill mot planeten og vil snart skinne på ditt bad. På vår reise mot en bærekraftig fremtid, så vil hver flaske telle. Bli med i refillrevolusjonen og la oss «sette opp håret» for en bærekraftig fremtid.

So Pure filosofien er basert på 4 pilarer:

Refill

Kjøp en gjenbruksflaske for sjampo eller balsam og fortsett med refillposer. Du bruker da mindre plastikk* uten engang å tenke på det. 

Gjenbruk

So Pure sin produktformel er basert på avfall fra sukkerroe. Å bruke noe som allerede er der reduserer avfall, men har også en fornyende og nærende effekt på hår. Snakk om vinn-vinn. 

Konsentrert

Konsentrerte sjampoer og balsamer. Bruk mindre, få mer? Med disse produktene: Absolutt! 

Karbonnøytral

Vi utviklet So Pure med en tanke om at hvert steg i livssyklusen betyr noe: fra produksjon til formler, transport og forpakning. Og for å kompensere for CO2-avtrykket vårt, veier vi opp for alle uforminskede utslipp med et sertifisert karbonkompensjons prosjekt.

Karbon nøytral

Her er hva vi gjorde for å lage So Pure produktene sertifisert karbon nøytrale:

 1. Ved å bruke Product Carbon Footprint (PCF) kalkulasjonsmetoden, så fastslo vi CO2 utslippene for hele produktverdikjeden på So Pure produktene. Det betyr at vi sjekket hvordan råvarene er produsert, transportert og til sist avhendet fra. Alt for å fastslå hvor mye karbonutslipp vi genererer.
 2. Vi fortsetter å forske på den beste måten å redusere vårt karbonutslipp. For å oppnå dette, så lagde vi Keune Cares-husker, strategien som omfatter våre bærekraftmål. Og vi kom frem til So Pure filosofien og dens 4 pilarer.
 3. Vi kompenserer med uforminsket styrke med So Pure, ved å støtte et sertifisert karbonkompensasjonsprosjekt med Climate Partner. For å kompensere for ethvert gjenværende utslipp, så støtter vi skogbeskyttelse i Colombia. Dette prosjektet er sertifisert via internasjonale uavhengige standarder utviklet av NGO. Prosjektet er årlig overvåket av en uavhengig tredjepart for å sikre at prosjektets krav er nådd. Og til slutt må prosjektet ha en positiv sosial og økologisk innvirkning på regionen og på folket som bor der – alt etter FN sine utviklingsmål for bærekraft.

Men vent, det er mer! So Pure er også:

 • Naturbasert
 • Karbonnøytral
 • Glutenfri
 • Silikonfri
 • Sulfatfri*
 • Ingen kunstig farge**
 • Redusert bruk av plastikk
 • Tester ikke på dyr
 • Vegansk

*Gjelder bare sjampo
** med unntak av COOL

 

So Pure sine løsninger for håret

Møt produktene

For So Pure, så ønsket vi å bruke bærekraftige ingredienser uten å kompensere på produktkvaliteten. Derfor landet vi på den mektige sukkerroen. Alle So Pure produktene er laget med ingredienser som kommer fra avfall fra disse roene. Det betyr at vi bruker noe som allerede er der, så det er ikke nødvendig å plante nye avlinger. 

Og i hovedrollen den mektige sukkerroen ...

Cool

Effektive lilla produkter for blondt eller grått hår. Cool eliminerer messingskjær og frisker opp sølvtoner. Med antioksidantrike Acai bær for å beskytte mot fargefalming.

Restore

Nærende for tørt hår. Beriket med fikenkatusekstrakt. Restore produktene gir fuktighet til hvert hårstrå, fra innsiden og ut. 

Polish

Polerer hårene på krusutsatt hår. Berikt med Chia fri. Polish produktene gir nødvendig fuktighet for vakkert og fyldig hår. 

Clarify

Dyprensing for den tråe renhetsfølelsen. Pakket med granateple, fjerner Clarify produktene skitt og produktrester samtidig som de skånsomt renser hodebunnen. Hjelper også mot forurensing ved å hindre at forurensningspartikler fester seg til hårene.

So Pure Color - Ammoniakfrie farger med god dekkevne!

En bred, grønn serie av naturlige og fashion farger.

SE ALLE SO PURE-FARGENE HER!

Lenker
Min side