Skip to main content
Til toppen
Behandling med Keratin Straightening

Artikkel av Caroline

Behandling med Keratin Straightening

De pleiende kvalitetene til Keunes Keratin Straightening er et rebonding-system som sikrer et langvarig rett hår. Behandlingen gir et krøllete og brusete hår et glansfullt og mykt resultat.

Det er en enkel hair straigthening-behandling i 2 steg. Den finnes i to styrker:

  1. Normal – normalt til motstandsdyktig hår
  2. Strong – strong til motstandsdyktig hår

Dette er en behandling vi ofte får spørsmål om. Selv om den er enkel å utføre, krever det en del av den frisøren som skal gjøre den. NB! Dette er IKKE en keratin-behandling, men en rebonding-behandling. Den åpner disulfidbroene og forandrer strukturen i håret fra krøll til rett. Det vil si håret blir opptil 100% rett og forblir det til det vokser ut!

Det viktigste i prosessen er konsultasjonen med kunden som skal ha behandlingen. I denne samtalen må hårets krølltegning, tilstand og historie være i fokus. Det skal ikke gjøres på et hår som er blondert! Farge med Tinta eller Semi går fint om det ikke er synlige skader fra dette. Det bør også kommuniseres hva dette gjør med håret i forhold til en beroligende keratin-behandling. Jeg har gjort denne behandlingen på vår modell Anita for å vise dere hvordan den gjøres.


1. Førbilde

Anita har et krøllete og brusete hår. Hun synes håret er vanskelig å håndtere og ser matt og trist ut. Håret er ikke lysnet før, men har av og til tatt farge med Semi. Dette er ikke noe problem!

Jeg valgte å vaske håret før behandling. Den kan settes på tørt hår, men da må det være nyvasket uten styling.

2. Påføring av steg 1 Straigthening Cream

På bilde ser dere hvordan det bør deles opp. Start nederst i nakken 1 cm fra hodebunn, og jobb deg oppover mot krona, passe for passe. Gre 1 gang igjennom etter påføring på passeen. Det er viktig å være nøye samtidig som rask. Når jeg kom til dele ved krona, satte jeg et tidsur på 20 min. Deretter satte jeg i front på samme måte, en side av gangen. Pass på at du legger håret i skill som kunden bruker. Tidsuret på 20 min.

3. Skylling

Etter endt virketid bak, skylles dette godt i 10 min, da har nok tiden for skylling av den første siden du satte i front kommet, og senere den andre siden. Kunden blir sittende lenge i vasken, så sørg for en så behagelig sittestilling og nakkebeskyttelse. Det er nødvendig med full skylletid. Vi anbefaler å bruke Bond Fusion sammen med Keratin Straigthening. Påfør 12 ml phase 1 etter endt skylletid, la virke i 10 min. Skyll ut. Håret skal håndkletørkes og kunden settes tilbake i frisørstolen din, før du føner hele håret forsiktig uten å dra for mye i det. Nå er disulfidbroene åpnet og klare for en varig omforming.

4. Retting med rettetang

Del opp håret og start i nakken. Ha 180 grader på tangen! Rett håret passe for passe, 7 ganger på hver. Dette er viktig for å sikre et glatt og rett resultat. Pass på at du legger håret slik kunden pleier å ha det.

5. Nøytralisering

Påfør Neutralization Cream, raskt og nøye, på passéer fra nakke og frem til front. La det virke 5 min. Skyll godt etter endt virketid. Håndkletørk og bruk conditioner eller kur. Nå er disulfidbroene omformet og festet på nytt til en rett struktur, og kan fønes og styles. Når håret er tørt, glatt over lett med rettetangen, deretter kan du bruke styling som ønsket.

6. Ferdig resultat

Håret er glatt og blankt! Anita er strålende fornøyd. Informer kunden om hjemmebehandling! Anbefal Care Keratin Smooth Shampoo, Conditioner evt. Mask. Har du brukt Bond Fusion i behandlingen, skal kunden bruke Phase 3 en gang i uken hjemme.


Viktig etter behandlingen!

  • Håret burde ikke vaskes på 48 timer!
  • Ikke ha håret i strikk eller bak øret den første tiden. Dette for at håret skal holde formen som du har lagd på det.
  • La det gå 14 dager etter behandlingen om det skal settes en farge.


Håret holder seg rett, men det blir jo ettervekst og krøllene kommer frem i bunnen. Da kan du gjøre samme behandling, men kun på ettervekst.

Når vi kommer til pris for denne behandlingen, er det viktig å tenke på tiden du bruker på dette. Det behøver ikke ta mange timer, men husk at du jobber på håret hele tiden! Du får lite eller ingen pause i løpet av prosessen. I vår salong er prisen fra 2500 kr, kurer og klipp kommer utenom.


Lenker
Min side