Skip to main content
Til toppen
Back-to-back med Keune Semi Color

Artikkel av Caroline

BACK-TO-BACK MED KEUNE SEMI COLOR

Forpigmentering

Når vi ønsker å farge et hår to eller flere nivåer mørkere, må vi gjøre en forpigmentering.  Lysnet eller sterkt fadet hår mangler underliggende varme pigmenter og da må vi tilføre pigmenter til håret slik at fargen skal bli varig og fin. Vi må da tilføre disse pigmentene før den ønskede fargen.

I et naturlig hår finner vi fargepigmentet «Melanin» som er delt opp i to typer: Eumelanin og Pheomelanin. Enkelt sagt er Eumelanin fargepigmentet som bestemmer hvor lyst eller mørk håret er. Jo mer Eumelanin, jo mørkere hår. Disse pigmentene er store og enkle å fjerne. Pheomelanin er de varme underliggende gule, oransje og røde pigmentene. Disse er små og stae pigmenter som er vanskelig å fjerne. I et mørkt hår (fra nivå 1-5) finner vi de røde pigmentene. I mørkt og mellom-blondt hår (fra nivå 6-7) finner vi oransje pigmenter. I lys, blondt hår (fra nivå 8-10) finner vi de gule pigmentene.

I et lysnet, falmet og ofte porøst hår er det lite av disse varme pigmentene, og i noen tilfeller helt fraværende. Pigmentene må da tilføres i håret før fargen, for å sikre at fargen blir som forventet og varig. Hvis man hopper over denne delen, ser vi ofte at fargen blir lysere og har et ubestemmelig grå-grønn nyanse som ikke er pent. Fargen falmer dessuten veldig raskt.

Back-to-back med Semi Color

I denne behandlingen må vi også tilføre de underliggende varme pigmentene. Pigmenter som er fraværende når lyst hår skal farges mørkere. Behandlingen går ut på to påføringer med Semi Color i ønsket farge. I den første blandingen med Semi Color, skal det blandes i Semi Color mixton. 

Mixton
0/66 -rød, 0/44 -oransje eller 0/33 -gul 
0/66 til mørk farge, nivå 1-5
0/44 til mørk, - eller mellom blond, nivå 6-7
0/33 til lys blond, nivå 8-9

Mengden mixton er: 8 gr til 60 gr Semi Color, eller 4 gr til 30 gr Semi Color. 

Eksempel
Ønsket farge er 4.37.  4 er mellombrun og trenger røde underliggende pigmenter.

  1. Vask håret først med Care Clarify Shampo (rense sjampo) og håndkletørk håret.
  2. Påføring nr 1: Bland 60 gr Semi Color 4.37 + 120 gr Semi Color Activator (1:2) + 8 gr Semi Color mixton 0/66. Påføres i det lysnede håret, og la virke i 20 min. Skyll godt ut.
  3. Påføring nr 2: Bland 60 gr Semi Color 4.37 + 120 gr Semi Color Activator. (1:2). Påføres i hele håret og la virke i 20 min. Skyll ut og bruke After Color Balsam. 
     

Lenker
Min side