Skip to main content
Til toppen
Blonde med Tinta Color Metallic

Artikkel av Caroline

Blonde med Tinta Color Metallic

Når våren er i anmarsj, strømmer kundene til våre salonger med ønske om et blondt og vakkert hår. ☀ Da får jeg flere henvendelser om blonderinger og hvordan dette kan utføres på best mulig måte. I år er det lov med blond med varme nyanser. På bildet under har vi brukt Tinta Color Warm Metallic på vår modell, Violeta. Fortsatt er det fremdeles sånn at det er den nøytrale, kalde tonen kundene er ute etter … Og dette gir oss litt hodebry!

Forarbeid

Når fargen skal være kald blond, handler det om å få håret så lyst som mulig først. Veldig ofte opplever jeg en redsel for å la lysningen sitte for lenge i eller bruk av høyere vannstoff. Skal man få til en full lysning, er først og fremst virketiden viktig. All lysning fra Keune kan sitte opptil 50 min. Lysfargene bør sitte tiden ut.

Vurder håret nøye! Er det mulig å få håret lyst nok? Er kvaliteten på håret god nok til å tåle lysningen? Jo lysere håret er, jo mindre pigmenter er det å nøytralisere.

På min modell Violeta, som jeg denne gangen vil gjøre nøytral til kald, har jeg valgt å bruke flere varianter og blandinger med Tinta Color Metallic Cool.

  • Violeta hadde en ettervekst på 2-3 cm. Denne lysnet jeg med Tinta 2000 (+ Booster) og 9%.
  • I front, og deler av lengde og spisser, lysnet jeg med Freedom Blonde + Freedom Blonde Developer 6%. Det var nødvendig for at sluttresultatet skulle bli lysere og kaldere. Freedom Blonde er enkel å bruke på denne måten for det kan settes rett på håret uten bruk av folie.
  • Virketid 50 min.
  • Skyll godt ut og bruk After Color Program, Shampoo og Balsam. Tørk håret helt tørt.

Førbilde med Metallic Warm

Nå kommer fargeprosessen

Farge nr 1 Bunnfarge Semi 8.17
Farge nr 2 2/3 Tinta 8.17 + 1/3 Metallic Cool, 3%
Farge nr 3 Tinta 2000 (uten booster) + Metallic Cool, like deler. 3%
Farge nr 4 Metallic Cool + 3%

  1. Sett farge nr 1 i hele bunnen først.
  2. Deretter del opp som vist på arbeidstegningen min. Konkave inndelinger. Start med farge nr 2 og deretter nr 3 osv. Avslutt alltid med den lyseste fargen på toppen av hodet.
  3. I front som en «face-framing» farge nr 3. Denne innsettningsmetoden gir en fin variasjon og spill i fargen.
  4. 30 min virketid.

Etterbehandling

Husk After Color programmet og gjerne en Care Color Brillianze Mask. Anbefal Care Silver Savior eller So Pure Cool for hjemmebehandling. Dette vil holde den kalde tonen i håret.

Førbilde med Tinta Color Metallic Warm

Etterbilde med Tinta Color Metallic Cool

Lenker
Min side